Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 838

Херти АД

„Херти” АД е водещ европейски производител на алуминиеви, композитни и пластмасови капачки за вино, високоалкохолни напитки, минерални води, плодови сокове, зехтин и лекарства.  Тази година през месец юни, Херти отбеляза 25 години от създаването си. Стартирайки през 1993 г. като ново предприятие с една машина и един размер капачки, днес компанията произвежда годишно над 1 милиард изделия,  продава ги в над 50 страни по света и  утвърди марката HL като синоним на прецизно и постоянно качество.  В последните години „Херти” присъства активно на пазарите във Великобритания, Франция, Германия, САЩ и Румъния чрез  дъщерните си  компании  в тези страни. С голямото разнообразие на размери капачки компанията си осигурява пазарно предимство, предлагайки на своите клиенти възможност да получат комплексно решение за затваряне на различни по обеми и дизайн опаковки. Основната цел на ХЕРТИ АД е да гарантира изключително качество на произвежданите продукти.  Компанията работи по ISO 9001 от 2000 година. От 2010 г  е сертифицирана по BRC/IOP Глобален стандарт за опаковане и опаковъчни материали. Модерната  база осигурява целия цикъл на производствения процес.

За последните 10 години, от превръщането компанията в публична през 2008 г. до сега, Херти е направило инвестиции за над 30 милиона лева, а само за 2018 г. инвестициите са 5 милиона лева. През последните 3 години продажбите на собствена продукция са се увеличили с 37%, а  EBITDA  с 12.83%. За същия период разходите за заплати са се увеличили с 82.94%.

Клиенти на компанията са световни производители на високоалкохолни напитки и вино от Великобритания, Франция, Германия, Полша, Австралия и други.

Повече информация на https://www.herti.bg